Dette er en velsmagende specialitet fra Savoie-provinsen i Frankrig, som både kan bruges som forret og hovedret. Der indgår særlige, lokale produkter fra Savoie, men de kan erstattes af tilsvarende ingredienser, der kan fås andre steder.
Croziflette kan serveres med grøn salat, tomater eller andre friske grøntsager.
En anden specialitet, Tartiflette, også fra Savoie i Frankrig, er nært beslægtet med Croziflette. I Tartiflette er hovedingrediensen kartoffel i stedet for pasta.
2 personer
200 g Crozets (pasta fra Savoie, der er skåret i små firkanter)
4 skiver skinke - eller 150 g bacontern - eller en kombination
1 løg
150 g Beaufort- eller Reblochon-ost (en fed ost fra Savoie) - eller en anden fed ost
0,5 dl crème fraîche - eller fløde + mælk
Salt og peber
Forberedelse: 20 min.
Bagning: 15 min.
Hvile: 0 min.
Tid i alt: 35 min.
Kog Crozetterne i 15 min. i letsaltet, kogende vand (så længe pastaen kræver)
Skær skinken, osten og løget i små stykker
Opvarm ovnen til 180 grader C
Svits løg (med peber) - og bacontern, hvis bacon indgår i retten
Bland de kogte Crozetter med crème fraîche/fløde, skinke/bacon, løg og halvdelen af osten i et ovnfast fad
Fordel resten af osten oven på sammenblandingen
Sæt fadet i ovnen i 15 min.