Dette er en velsmagende specialitet fra Savoie-provinsen i Frankrig, som både kan bruges som forret og hovedret. Der indgår særlige, lokale produkter fra Savoie, men de kan erstattes af tilsvarende ingredienser, der kan fås andre steder.
Croziflette kan serveres med grøn salat, tomater eller andre friske grøntsager.
En anden specialitet, Tartiflette, også fra Savoie i Frankrig, er nært beslægtet med Croziflette. I Tartiflette er hovedingrediensen kartoffel i stedet for pasta.
2 personer
		200 g Crozets (pasta fra Savoie, der er skåret i små firkanter)
		4 skiver skinke - eller 150 g bacontern - eller en kombination
		1 løg
		150 g Beaufort- eller Reblochon-ost (en fed ost fra Savoie) - eller en anden fed ost
		0,5 dl crème fraîche - eller fløde + mælk
		Salt og peber
		
		Forberedelse: 20 min.
		Bagning: 15 min.
		Hvile: 0 min.
		Tid i alt: 35 min.
		Kog Crozetterne i 15 min. i letsaltet, kogende vand (så længe pastaen kræver)
		
		Skær skinken, osten og løget i små stykker
		
		Opvarm ovnen til 180 grader C
		
		Svits løg (med peber) - og bacontern, hvis bacon indgår i retten
		
		Bland de kogte Crozetter med crème fraîche/fløde, skinke/bacon, løg og halvdelen af osten i et ovnfast fad
		
		Fordel resten af osten oven på sammenblandingen
		
		Sæt fadet i ovnen i 15 min.