En rigtig god, alternativ kartoffelsalat - velegnet til sommerens grillmad.
Opskriften er lettere modificeret fra Politiken juli 2004.
1 kg nye kartofler
1 spidskål
1 bundt forårsløg
125 g ost (f.eks. Prima donna)
1 bundt basilikum
Evt. radisser eller andet velegnet sæsongrønt
Dressing
2 spsk. sennep
½ spsk. honning
3 spsk. vand
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
salt og peber
De nye kartofler skrubbes og koges møre, hvorefter de afkøles og skæres i skiver.
Spidskålen ordnes: Yderbladene fjernes, kålen deles, og stokken skæres ud. Kålen skæres i grove stykker. Sæt en gryde vand med lidt salt over på komfuret og blanchér kålen 2-3 minutter, hvorefter den afkøles.
Forårsløgene snittes fint og blandes i en skål med kartoffelskiverne og spidskålen.
Osten skæres i fine flager, den må meget gerne smuldre. Basilikumbladene plukkes fra stilken og skæres i strimler. Bland ost og basilikum i den øvrige salat.
Dressingen røres sammen og blandes i salaten.
Forårsløg og ost kan også serveres ved siden af, hvis nogle ikke bryder sig om disse ingredienser.
Senest opdateret 2021-08-07