En dansk nationalspise, men med den rette krydring får den lige et tvist. "Den rette krydring" afhænger selvfølgelig af smag og behag. Vi kan godt lide stærke deller. Ungerne har elsket dem, så længe jeg husker tilbage, men de er nok ikke for helt små børn med de her angivne mængder.
4-6 personer
1 kg hakket kalv/flæsk
Havregryn (eller rasp) - ca. en tredjedel rumfang i forhold til kød
2 hele æg
Mælk, ca. ½ l
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
1-3 røde chilifrugter
2 spsk. groft salt
1 lille spsk. stødt peber
1-2 spsk. madras-karry
Skær løg, hvidløg og chili i store stykker og blend dem sammen, grundigt. Jeg elsker smagen, men bryder mig ikke om store løgstykker i mine deller...
Hæld alle ingredienser sammen i et stort fad og rør dem grundigt sammen med en stor grydeske. Start med en smule mælk og kom mere mælk i, til farsen har den rette konsistens - et erfaringsspørgsmål.
Form frikadellerne med en stor ske og steg dem på en pande, 5-6 min. på hver side. De kan også steges i en ovn, men jeg synes, det bedste resultat kommer på en pande.