Vores udsigt over Søndersø og Hareskoven

Hurtige, koldhævede morgenboller

Disse boller har vi ofte fået serveret om morgenen på skiture i Norge. De kan selvfølgelig også laves derhjemme.

Erfaringen siger, at bollerne kan risikere at løbe ud på bagepladen og blive flade, når de bages. Derfor er det vigtigt, dels at dejen er fast, og dels at bollerne sættes hurtigt på bagepladen og ind i den varme ovn.

Ingredienser

15 g gær
½ l koldt vand
1 spsk. (strøget) salt
1 tsk. honning
500 g hvedemel
100 g durummel

Tilberedning

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning. Bland salt og de to typer mel. Hæld mel og vand sammen. Rør det hele rundt med en ske, så dejen bliver som en fast grød.

Hæv natten over i køleskab med viskestykke over.

Om morgenen varmer du ovnen op til maksimal temperatur, 280o eller 300o. Tag dejen ud af køleskabet, sæt bollerne på bagepladen med en våd ske og pladen ind i ovnen.

Sæt temperaturen ned til 225o varmluft og bag bollerne i ca. 20 min.

Du får 12-20 boller ud af det, afhængigt af hvor stor en ske du bruger til at lave bollerne med.

Senest opdateret 2021-02-21